Waarom houten kozijnen

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-1hawi’]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kb53n7wt’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Waarom houten kozijnen?

Waarom alleen houten buitendeuren en kozijnen en geen aluminium of kunststof deuren? We leggen het je graag even uit.

DeBuitendeur.nl is voortgekomen uit liefde voor het slotenmakers vak.
Het kan dan ook niet anders dan dat DeBuitendeur.nl een onderdeel is van Lock Secure, een 24 uur slotenmaker dienst die onderhoud & service levert aan alle type kozijnen in een groot deel van Nederland.
In het slotenmakers vak hebben wij gezien dat aluminium en kunststof kozijnen vaak van zeer slechte kwaliteit zijn. Ook het hang en sluitwerk in dit type kozijnen krijgt veel te verduren.

Houten kozijnen.

Je moet houten kozijnen dan wel elke 10 jaar schilderen, maar deze zijn van véél betere kwaliteit dan aluminium en kunststof kozijnen. Houten kozijnen zijn veel beter bestand tegen inbraak. Waarom? De kozijnen zelf zijn vaak van betere kwaliteit (afhankelijk van het houtsoort) maar ook het hang en sluitwerk is vele malen beter dan het hang en sluitwerk in aluminium en kunststof kozijnen. Voor houten kozijnen zijn er meer én betere veiligheidsloten te verkrijgen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ook is het oplossen van schades aan houten kozijnen makkelijker en goedkoper.

Aluminium en kunststof kozijnen.

Aluminium en kunststof kozijnen ‘lijken’ aantrekkelijk omdat aanbieders adverteren met ‘onderhoudsvrij’. Slecht sluitende ramen & deuren en dure reparaties vertellen wat anders…

Men verkoopt aluminium en kunststof kozijnen vaak als onderhoudsvrij. Maar niemand vertelt erbij dat aluminium en kunststof kozijnen vaak al na 5 jaar lelijk verkleuren en dat de vaak veel te zware ramen en deuren voorzien zijn van (slecht) hang en sluitwerk die het gewicht van de deur of raam niet kunnen dragen. Met terugkomende dure reparaties tot gevolg.

Ook is de inbraakveiligheid bij aluminium en kunststof kozijnen niet al te best. Ondanks dat er 3 puntssluitingen en veiligheidsloten te verkrijgen zijn voor dit type kozijnen zijn de mogelijkheden beperkt. Je bent vaak beperkt tot een klein aanbod, afhankelijk van de maatvoering van het huidige slot. In tegenstelling tot houten kozijn kun je bij aluminium en kunststof kozijnen niet zomaar een ander type slot of een slot met andere maatvoeringen monteren.

Schade aan een aluminium of kunststof kozijn door bijvoorbeeld een inbraak? Dan moet in vrijwel alle gevallen het complete kozijn vervangen worden. Waarom? Omdat je aluminium en kunststof nooit meer in de originele staat krijgt nadat dit beschadigt is. Hout is daarin tegen makkelijk en goedkoop te repareren.

Wat vindt de specialist?

Elk type kozijn heeft zo z’n voor en nadelen. Hoewel Aluminium en kunststof kozijnen wel verkleuren hoef je ze niet te schilderen.

Of het nu gaat om aluminium, kunststof of houten kozijnen, elk type kozijn heeft onderhoud nodig.
Houten kozijnen dienen elke 10 jaar geschilderd te worden maar zijn vaak voorzien van beter hang en sluitwerk tegenover aluminium en kunststof kozijnen. Met houten kozijnen zijn er veel meer mogelijkheden met betrekking tot het hang en sluitwerk en reparaties.

Isolatie en geluid? Kunststof kozijnen zijn helemaal niet zo isolerend als men beweerd. Integendeel, met kunststof kozijn verlies je warmte in huis. Ook geluid van buitenaf is beter hoorbaar, iets wat je overduidelijk niet wilt.
Hoe dit komt? Aluminium en kunststof kozijnen zijn op de stylen hol van binnen. Houten kozijnen zijn op de stylen massief. Houten kozijnen isoleren dus beter, zowel warmte als geluid.

Denk je eraan om je houten kozijnen te vervangen voor aluminium of kunststof kozijnen? Ons antwoord hierop is heel eenvoudig en makkelijk; Niet doen!

Het is niet alleen goedkoper om je huidige houten kozijnen te voorzien van nieuw hang en sluitwerk maar je kunt je houten kozijnen ook nog eens voorzien van beter hang en sluitwerk dan bij aluminium en kunststof kozijnen.

En hé, elke 10 jaar een ander kleurtje op de voordeur, wie wil dat nou niet?
[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” padding=’5px,15px,5px,15px’ highlight_size=’1.1′ border=’2′ border_color=’#000000′ radius=’px’ radius_sync=’true’ column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=’#eeeeee’ background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-kb53or0n’ custom_class=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kb53nxpi’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
Bovenstaande is volledig gebaseerd op onze ervaring in de dienstverlening van de slotenmaker branche. Wij zien in de praktijk niet alleen de voor en nadelen van bepaalde type kozijnen maar ook wat dit betekent op de langer termijn.
Kunststof kozijnen zijn voor ons als service verlenend bedrijf goedkoper in te kopen en er valt een hogere winst marge aan te behalen dan houten kozijnen. Maar wij doen ons werk met passie. We zijn er natuurlijk allemaal op uit om geld te verdienen, maar niet ten koste van onze liefde voor het vak.

– Michael Schapkun

[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-o2ny’]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kb53nc39′ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Service.

Op het gebied van deuren bieden wij de volgende service;

  • Leveren en monteren van houten deuren en kozijnen
  • Leveren en monteren van tijdelijke nooddeuren
  • Noodafdichting van alle soorten schade bij alle type kozijnen
  • Onderhoud & service aan alle type kozijnen

Let op: wij plaatsen enkel houten deuren en kozijnen. Wij plaatsen dus geen nieuwe kunststof of aluminium deuren.
Met onderhoud & service aan je kunststof of aluminium kozijnen helpen we je wél graag mee.
[/av_textblock]
[/av_one_full]