• Inclusief inmeet service
 • Politiekeurmerk
 • 100% zekerheidsgarantie
Betaal veilig en snel met:
Betaal veilig en snel
 • Inclusief inmeet service
 • Politiekeurmerk
 • 100% zekerheidsgarantie

9 tips tegen inbraak tijdens de vakantie

leestijd : 5 minuten

9 tips tegen inbraak.

Terwijl jij geniet van je welverdiende zomervakantie, breekt ook voor het inbrekers een toptijd aan. Het aantal woninginbraken stijgt in de zomermaanden flink. Wij geven je daarom graag een paar handige tips om inbraak bij jou thuis te voorkomen.

 1. Automatische verlichting

Met een schakelklok kun je zelf instellen wanneer je lampen aan en uit gaan. Stel ze in op verschillende tijden. Installeer bewegingsmelders rondom je huis. Boeven werken namelijk niet graag in de volle schijnwerpers.

 1. Zet je containers of ladder weg of vast

Inbrekers gebruiken vaak je container of ladder om binnen te komen. Zet je ladder en vuilcontainers daarom buiten bereik. Of zet ze vast met een slot.

 1. Geef je huis een bewoonde indruk

Je hoeft niet meer op te ruimen voordat je op vakantie gaat. Laat juist wat mokken en een krant op tafel liggen. Heb je kinderen, laat dan wat speelgoed op de grond slingeren. Zo ziet het eruit alsof er nog iemand in huis is. En het scheelt je ook nog eens tijd.

 1. Goede buur

Laat je buren weten dat je op vakantie gaat. Vraag ze of ze af en toe de gordijnen open en dicht doen en of ze de post achter de voordeur weghalen. Het is sowieso handig om een WhatsApp-groep met alle buren te starten. Je kunt dan verdachte omstandigheden aan elkaar doorgeven, ook aan de wijkagent.

 1. Houd sleutels buiten bereik

Hang je sleutels nooit direct bij de voor- of achterdeur. Wordt er een raampje ingetikt, dan is iemand zó binnen. In het geval van autosleutels, ben je ook je auto kwijt.

 1. Wacht met posten op social media

Op vakantie of een avondje weg? Deel het pas via social media als je weer thuis bent. Laat ook niet via je voicemail weten dat je weg bent.

 1. Extra slot op kniehoogte

Eén van de veelgebruikte inbraakmethodes is het opentrappen van je deur. Met een extra slot op kniehoogte verstevig je de deur.

8. Sluit deuren en ramen

Zorg ervoor dat bij het verlaten van je huis alle deuren en ramen goed gesloten zijn, ook de klapramen. Vergeet ook de garagedeur niet, dit is ook een mogelijke toegang tot je huis.

 1. Alarmsysteem of camera beveiliging

Een echt goede manier om inbrekers uit je huis te weren is natuurlijk een alarmsysteem of een beveiliging camera. De meeste alarmsystemen en of beveiliging camera’s  van de bouwmarkt zijn door een inbreker helaas vaak snel ontmanteld. Ga dus voor een kwaliteitsproduct, deze zijn vaak wel wat duurder.

 

 

Postcode check

Wil jij zeker weten of we ook in jouw regio all-in service leveren?
Doe dan de postcode check.