• Inclusief inmeet service
 • Politiekeurmerk
 • 100% zekerheidsgarantie
Betaal veilig en snel met:
Betaal veilig en snel
 • Inclusief inmeet service
 • Politiekeurmerk
 • 100% zekerheidsgarantie

Hoe kies je uit verschillende merken en houtsoorten van buitendeuren?

Of het nu gaat om een voordeur, achterdeur of balkondeur – het maken van de juiste keuze is van groot belang. Bij debuitendeur.nl hebben we drie verschillende houtsoorten waaruit je kunt kiezen, namelijk Alutherm (extra isolerend) en Meranti en Merbau (beide hardhout). Hieronder vind je een overzicht van de verschillen, zodat je de juiste keuze kan maken voor jouw gloednieuwe buitendeur. 

DBD-deuren

 • Merk: debuitendeur
 • Houtsoort: Alutherm (extra isolerend)
 • Machinaal gemaakt in Nederlandse fabriek
 • Levertijd: circa 12 weken

JV-deuren

 • Merk: Java
 • Houtsoort: Meranti en Merbau (beide hardhout)
 • Handgemaakt in Nederlandse en Indonesische fabriek
 • Levertijd: circa 18 weken, tegen meerprijs leverbaar in circa 12 weken

SKN-deuren

 • Merk: Skantrae
 • Houtsoort: Alutherm (extra isolerend) én Meranti en Merbau (beide hardhout)
 • Handgemaakt in Nederlandse en Indonesische fabriek
 • Levertijd: circa 18 weken, tegen meerprijs leverbaar in circa 12 weken

De keuze van de houtsoort waaruit je deur is vervaardigd, is afhankelijk van je wensen en voorkeuren. 

Alutherm de houtsoort voor optimale isolatie

De alutherm deuren (DBD en SKN modellen) zijn extra isolerend. Als je op zoek bent naar een buitendeur met een hoge isolatiewaarde, dan is Alutherm de juiste keuze voor jou.

Alutherm is een houtsoort die opgebouwd is uit verschillende soorten lagen. De lagen zijn voorzien van een thermische onderbreking in de kern van de deur, namelijk XPS-schuimvulling. Dit zorgt ervoor dat Alutherm veel beter isoleert dan andere houtsoorten en beschikt over een optimale thermische en akoestische isolatie. 

Aluminiumplaat 

Ook is er aan weerszijden van de binnenkant een aluminiumplaat aangebracht. Dit voorkomt vochtdoorslag en maakt de deur vormstabiel. Het kromtrekken van de deur wordt daarmee dus beperkt. Alutherm is daarnaast duurzaam en kan goed tegen een stootje. Hierdoor ziet jouw deur er ook na jaren nog uit als nieuw.

Machinaal gemaakt

De Alutherm deuren worden machinaal in een Nederlandse fabriek gemaakt. Bij machinaal geproduceerde deuren zoals de Alutherm deur wordt een eventueel aanwezig bossingpaneel in de deur dus ook machinaal gefreesd. Ondanks de nette machinale afwerking, is deze niet te evenaren met de afwerking van een handgemaakte hardhouten deur. 

Alleen aflakken in kleur en de body

Doordat Alutherm deuren uit verschillende lagen zijn opgebouwd zijn deze deuren niet verkrijgbaar met een transparante laklaag. Dit zou er namelijk voor zorgen dat de verschillende lagen op de kopse kanten zichtbaar zijn bij het openen van de deur. Wanneer Alutherm deuren in kleur zijn afgelakt is dit niet zichtbaar.

Ook zijn Alutherm deuren voorzien van een 10 cm brede randhout (ook wel; de body van de deur) zodat deze genoeg houvast en stevigheid biedt.

Hoogwaardige kwaliteit met Meranti of Merbau

De traditionele hardhouten deuren (JV en SKN modellen) zijn beschikbaar in twee verschillende houtsoorten, namelijk Meranti en Merbau (Merbau op aanvraag). Beide houtsoorten zijn van hoogwaardige kwaliteit en hebben een natuurlijke uitstraling. 

Met de hand gemaakt

De hardhouten deuren worden met de hand gemaakt, wat zorgt dat ieder onderdeel van de deur tot in detail is afgewerkt. Zo hebben bossingpanelen en andere versieringen in of op de deur een super strakke afwerking. 

Transparante laklaag en de body

Ook is het mogelijk deze hardhouten deuren te voorzien van transparante laklaag. Waardoor je woning een echte ouderwetse uitstraling behoudt. Dit kan erg mooi zijn wanneer jouw woning een jaren 30 stijl heeft.

Meranti en Merbau deuren zijn voorzien van 14 cm brede randhout, oftewel de body van de deur, zodat deze genoeg houvast en stevigheid biedt.

De verschillen tussen Alutherm en Meranti of Merbau

Wat zijn nu de grote verschillen tussen de extra isolerende en de hardhouten deuren en hoe maak je de juiste keuze?

Het antwoord op deze vraag is heel erg persoonlijk en afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Vind je de extra isolerende werking interessanter dan een deur aflakken in transparante lak? Dan zou een deur van Alutherm iets voor je kunnen zijn. Hecht jij meer waarde aan super strak afgewerkte details in een bossingpaneel? Dan zou een Meranti of Merbau een goede keuze zijn.

Veiligheid

Alle deuren in ons assortiment zijn van hoogwaardige kwaliteit. Ook voldoen ze allemaal aan het Politiekeurmerk en kunnen ze allemaal voorzien worden van een driepuntssluiting en veiligheidsdeurbeslag.

Gewicht

De Alutherm deuren zijn door de aangebrachte XPS-schuimvulling in de kern extra licht van gewicht. Meranti of Merbau deuren zijn zwaar omdat ze massief en volledig bestaan uit hardhout.

 • Alutherm deuren wegen doorgaans (zonder glas) 10 tot 20 kilo.
 • Hardhouten deuren wegen doorgaans (zonder glas) ongeveer 50 kilo.
 • Bij glas in de deur moet je rekenen op ongeveer 25 kilo per vierkante meter glas.
 • Hoe lichter de deur, hoe minder snel deze scheef gaat hangen.

Omdat wij standaard op een deur gebruik maken van 4 scharnieren zul je hier niet zo snel last van hebben. Het gewicht is geen belangrijke factor maar kan wel invloed hebben op jouw keuze.

Kom het bekijken in de showroom

Benieuwd wat nu de verschillen in het echt zijn? Maak dan een afspraak en kom langs in onze showroom door te bellen met 088 – 766 2030.

Onze showroom ligt lekker centraal en is gevestigd in Barendrecht en is daardoor gemakkelijk te bereiken via alle hoeken in het land.

In onze showroom hebben wij eenzelfde deurmodel in zowel Alutherm als in Meranti/Merbau. Zo kun je de verschillen in het echt komen bekijken, sfeer proeven en kun je een weloverwogen besluit maken na een goed adviesgesprek.

Zo kies jij gemakkelijk jouw deurmodel

Zie jij door de deuren het bos niet meer? Zo maak jij gemakkelijk en snel de juiste keuze;

 • Neem de verschillen van de houtsoorten als startpunt en maak een voorselectie aan Alutherm (extra isolerend) of Meranti en Merbau (hardhout) in de filteropties op de categoriepagina voordeur, achterdeur of balkondeur.
 • Filter op deur met glas, zonder glas of andere eigenschappen zoals een rooster in de deur.
 • Maak een keuze uit de overgebleven resultaten.


Handige informatie:


De naam van het deurmodel vertelt onder andere het merk en de houtsoort;


Voorbeeld: DBD 302
DBD is de afkorting voor debuitendeur (Alutherm, extra isolerend) en 302 is het nummer van het deurmodel.

Voorbeeld: JV 5196
JV is de afkorting voor Java (Meranti of Merbau, hardhout) en 5196 is het nummer van het deurmodel.

Postcode check

Wil jij zeker weten of we ook in jouw regio all-in service leveren?
Doe dan de postcode check.