• GRATIS inmeet service
  • Politiekeurmerk
  • 100% zekerheidsgarantie
Betaal veilig en snel met:
Betaal veilig en snel
  • GRATIS inmeet service
  • Politiekeurmerk
  • 100% zekerheidsgarantie

Het materiaal van een buitendeur: kies uit verschillende soorten hout

Een buitendeur is niet alleen het visitekaartje van je huis, het is ook de eerste verdedigingslinie tegen inbrekers en slechte weersomstandigheden. Of het nu gaat om een voordeur, achterdeur of balkondeur – de juiste keuze van het hout waaruit je deur is vervaardigd, is van cruciaal belang! Bij debuitendeur.nl hebben we twee verschillende houtsoorten waaruit je kan kiezen, namelijk Alutherm en Meranti/Merbau. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende opties, zodat je de juiste keuze kan maken voor jouw buitendeur.

In de beschrijving van onze  deuren vind je een omschrijving van de houtsoorten. De DBD zijn Alutherm en de JV deuren zijn standaard Meranti en Merbau op aanvraag.

Alutherm hout voor optimale isolatie

Als je op zoek bent naar een buitendeur met een hoge isolatiewaarde, dan is Alutherm de juiste keuze voor jou. Alutherm is een houtsoort die voorzien is van een thermische onderbreking, wat betekent dat het hout in feite in tweeën wordt gesplitst en er tussenin een isolatielaag wordt aangebracht. Hierdoor isoleert Alutherm veel beter dan andere houtsoorten en zorgt het voor een optimale thermische en akoestische isolatie. Alutherm is ook duurzaam en kan zonder problemen tegen een stootje, wat betekent dat je deur er ook na jaren nog als nieuw zal uitzien.

Hoogwaardige kwaliteit met Meranti of Merbau

JV deuren zijn beschikbaar in twee verschillende houtsoorten, namelijk Meranti en Merbau. Beide houtsoorten zijn van hoogwaardige kwaliteit en hebben een natuurlijke uitstraling. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende eigenschappen van beide houtsoorten, zodat je de juiste keuze kan maken.

Meranti: een duurzame en betaalbare keuze

Meranti is een lichte, roze-bruine houtsoort die afkomstig is uit Zuidoost-Azië. De houtsoort staat bekend om zijn duurzaamheid, maar dit is niet het enige voordeel. Meranti is namelijk ook nog eens vrij gemakkelijk te bewerken. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor het vervaardigen van buitendeuren. Door zijn lichte gewicht is het eenvoudig te hanteren en te monteren. Bovendien heeft Meranti van nature een mooie, warme uitstraling die goed past bij veel verschillende huisstijlen.

Merbau: voor een luxueuze uitstraling

Merbau is een houtsoort die bekend staat om zijn hardheid en duurzaamheid. Het is niet alleen bestand tegen weersomstandigheden en insecten, maar ook tegen slijtage en beschadigingen. Hierdoor gaat een Merbau deur lang mee en hoef je je geen zorgen te maken over het regelmatig vervangen van de deur.

Naast zijn robuuste karakter heeft Merbau ook een luxueuze uitstraling die je huis net dat beetje extra geeft. Het donkerbruine hout heeft een warme uitstraling en staat prachtig bij verschillende gevelkleuren en stijlen. Hoewel Merbau iets duurder is dan Meranti, is het de investering  zeker waard.

Laat ons je helpen bij het kiezen van de juiste houtsoort

Bij debuitendeur.nl begrijpen we dat het kiezen van de juiste buitendeur geen gemakkelijke taak is. Daarom staan onze specialisten, met hun grote kennis en jarenlange ervaring altijd klaar om je te helpen.

Of je nu vragen hebt over het isolatievermogen van Alutherm of over de duurzaamheid van Merbau, wij zijn er om jou te adviseren en te begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen en profiteer van onze persoonlijke service op maat. Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte buitendeur voor jouw huis!

Postcode check

Wil jij zeker weten of we ook in jouw regio all-in service leveren?
Doe dan de postcode check.