• Inclusief inmeet service
  • Politiekeurmerk
  • 100% zekerheidsgarantie
Betaal veilig en snel met:
Betaal veilig en snel
  • Inclusief inmeet service
  • Politiekeurmerk
  • 100% zekerheidsgarantie

Inbraakveiligheid begint bij de voordeur

Waarom kiezen voor een kwalitatieve deur cruciaal is

Je huis is een veilige haven. Een plek waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen na een lange dag. Een inbraak in deze veilige haven is dan ook zeer traumatisch en heeft als gevolg dat je het gevoel van veiligheid in je eigen woning kwijtraakt. Bij debuitendeur.nl dragen we daarom heel graag bij aan het buitenhouden van deze ongewenste gasten. Een kwalitatieve buitendeur is hierbij van essentieel belang. Maar hoe weet je welke deur de beste optie is?

In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen van een inbraakveilige deur. Wij als gecertificeerd PKVW-bedrijf (Politiekeurmerk Veilig Wonen) hebben alle kennis in huis om jouw van deze informatie te voorzien én om jouw woning te voorzien van een PKVW-certificaat. Benieuwd hoe we dit doen? Lees dan snel verder!

Hoe kan een buitendeur bijdragen aan inbraakpreventie?

Als het gaat om inbraakpreventie, is een sterke buitendeur een essentieel onderdeel van je  woonhuis beveiliging. Een stevige deur met een goed slot kan een potentiële inbreker ontmoedigen en je huis beschermen tegen ongewenste indringers.

Maar wat maakt een deur ‘sterk’? Hier zijn enkele belangrijke factoren waar wij bij debuitendeur.nl rekening mee houden als het gaat om het leveren van een ‘sterke’ deur:

  • Degelijke kwaliteit: de deur moet van stevige kwaliteit zijn om te voorkomen dat deze gemakkelijk kan worden ingetrapt of ingeslagen.
  • Gecertificeerde sloten : de deur moet worden uitgerust met hoogwaardige kwaliteit en SKG gecertificeerde sloten zodat deze niet gemakkelijk kunnen worden geforceerd.
  • Deurbeslag: het deurbeslag moet onder andere voorzien zijn van kerntrekbeveiliging zodat het uittrekken van het cilinderslot niet meer mogelijk wordt.
  • Scharnieren: de scharnieren voor naar buitendraaiende deuren (bijvoorbeeld een achterdeur) moeten voorzien zijn van dievenklauwen, om te voorkomen dat ze worden verwijderd.
  • De montagewijze: bij het plaatsen van een buitendeur is het belangrijk dat de scharnieren en de bijbehorende sluitkommen van het slot voor in het kozijn op de juiste wijze worden geïnstalleerd.

De veiligheidscheck en risicoanalyse

Als je een buitendeur bij ons aanschaft, garanderen we de beste kwaliteit. Maar omdat we goed begrijpen dat veiligheid verder gaat dan alleen het plaatsen van een sterke buitendeur, zijn onze beveiligingsadviseurs ook bevoegd om een veiligheidscheck en risicoanalyse uit te voeren. Aan de hand van deze analyse kunnen we kijken of jouw huis goed tegen inbraak beveiligd is en kijken we naar eventuele verbeterpunten. Deze verbeterpunten kunnen ook het installeren van een alarm– of camerasysteem zijn.

Politie Keurmerk Certificaat Veilige Woning

Als je huis na de inspectie en eventuele verbeterpunten voldoet aan alle eisen, ontvang je van ons het Politie Keurmerk Certificaat Veilige Woning. Zo weet je zeker dat je woning/pand voldoet aan de hoogste veiligheidseisen!

Het begint bij de buitendeur

Om toch nog even een open deur in te trappen: veiligheid en inbraakpreventie begint bij een goede buitendeur. Heb je een buitendeur van slechte kwaliteit? Dan bestaat er een kans dat de inbrekers jóúw deur intrappen, en dat is juist waar we je tegen willen beschermen.

Heb je vragen over de veiligheid van onze buitendeuren? Schroom dan niet om contact op te nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes en willen niets liever dan dat jij met een veilig gevoel thuis bent.

Postcode check

Wil jij zeker weten of we ook in jouw regio all-in service leveren?
Doe dan de postcode check.